5 топ прически за есента

Освежете визията за новия сезон

18.09.2024г. / 17 01ч.
5 актуални прически за есента. Снимка: istock

5 актуални прически за есента. Снимка: istock

Кой казва, че есента е скучен сезон? Ако имате нужда от малко вдъхновение, бъдете смели и сменете прическата си. Кои ще са хитовите прически през новия сезон? Вижте няколко предложения:

Строг боб 

В наши дни почти всяка знаменитост е заложила на дълга коса. Но ако искате да бъдете актуални, изберете нещо различно. От микро мини боб до скосени варианти, които попадат между брадичката и рамото – строгите прически боб са наистина вечен избор. Подстригването до брадичката е супер освежаващо и винаги изглежда много шик.

Елегантните, прави бобове са голям хит през 2024 г. Те са толкова изискани и шикозни. За допълнителен блясък може да използвате стилизиращ серум, като задължителен стилистичен елемент.

Свързани статии

Флиртаджийски бретони

2024 г. без съмнение беше годината на Сабрина Карпентър – и нейното влияние надхвърля не само музиката и модата, тъй като се очаква характерната ѝ прическа да е хит през есенния сезон.

Бретонът тип „завеса“ има своя звезден миг и няма да напусне скоро модната сцена. Тези бретони рамкират лицето наистина добре и придават секси вид без много ангажименти.

За този флиртуващ стил и заоблена форма специалистите препоръчват използването на четка с овална глава, за да приложите топлина и да оформите външния вид. Бретоните пердета изглеждат страхотно на почти всички, те оформят лицето наистина красиво.

Свързани статии

Обемен, етажиран боб

Тази есен тези прически все още са наоколо – може би в по-голям мащаб от всякога, макар и със леко свежо усещане. „Виждаме различен вид боб тази есен, такъв, който е обемен („подскачащ“, напластен и рамкира лицето“, казва коафьорът на знаменитостите Мариса Марино.

Ако искате такъв стил, помолете вашия стилист за дълъг боб с етажи, с части, оформящи лицето. За да стилизирате, използвайте топла кръгла четка върху суха коса, за да постигнете лесна визия на сешоар у дома.

А що се отнася до това „отскачане“ – за да сте сигурни, че косата ви може да бъде оформена добре, тя трябва да бъде здрава и овлажнена. Опитайте да използвате термозащитен продукт като балсам без измиване и продукти 3 в 1. Тези продукти ще ви осигурят лека хидратация, която е наложителна през по-хладните месеци, за да се предпазите от статичното електричество и да поддържате косата си здрава и силна.

Свързани статии

Стил 90-те 

Прическите с много етажи ще са актуални тази есен.

Наред с бобовете и пикситата, фризьорката на знаменитостите и основателката на Rita Hazan Salon Рита Хазан смята, че прическите от 90-те ще управляват този сезон. Тя препоръчва да вземете кръгла четка, „за да създадете и усъвършенствате външния вид“. И все пак, преди да хванете кухненските ножици и да си направите етажи, експертът предлага да потърсите съвета на вашия стилист.

„Важно е да запомните, че отнема време, за да усъвършенствате правилната прическа за вас, в зависимост от това какви етажи харесвате, каква е рамката и формата на лицето ви“, казва тя. „Необходими са проба и грешка!“. Много от тези прически могат да са по-къси или по-дълги, всичко зависи от личните предпочитания и мнението на вашия стилист.

Свързани статии

Прическа тип „пеперуда“ 

За разлика от своя съименник, прическата пеперуда няма намерение да отлети този сезон.

Подстригването с тази прическа тип „пеперуда“ е истинска класика. Това е онази вечна стилизирана визия на супермодел, която стои добре на всеки“, това казва коафьорът на знаменитости Коди Ренегар.

Тази прическа използва етажи, за да създаде рамка с форма на крило на пеперуда около лицето, правейки косата ви да изглежда по-пълна и сладострастна, сякаш току-що сте излезли от снимачната площадка на романтична комедия. Но ако търсите нещо с по-малка поддръжка, това не е точната прическа. Подстригването на пеперуда изисква почти ежедневно оформяне, за да изглежда елегантно, блестящо и плътно. Използвайте кръгла четка, за да му придадете онзи вид на „току-що излязла от салона“, добавя експертът.

Свързани статии

Коментирай