Лесен трик за обезкосмяване

Натурално средство при нежелано окосмяване

26.09.2024г. / 11 10ч.
Мария Василева
Лесен трик за обезкосмяване. Снимка: istock

Лесен трик за обезкосмяване. Снимка: istock

Безброй жени се сблъскват с прекомерно и нежелано окосмяване по лицето. То може да се появи по бузите, челото, горната устна или брадичката. В резултат на това вие можете да се чувствате непривлекателни. Ето защо в следващите редове ви предлагаме едно просто средство, което ще действа ефективно срещу окосмяването по лицето ви. Кое е то?

Какво ще ви е необходимо?

  • 1 с. л. овесени ядки;
  • 2 с. л. мед;
  • 2 с. л. лимонов сок.

Всичко, което трябва да направите, е да смесите съставките.

След това ги разтрийте на мястото, където искате да премахнете космите (в зоните, в които имате окосмяване или мъх). Оставете сместа да престои за около 15 минути и изплакнете с топла вода. След това нанесете крем за лице.

Повтаряйте тази процедура 1-2 пъти седмично. След около месец космите ще изчезнат.

Не забравяйте да овлажните кожата си след тази процедура с обичайния си крем.

Свързани статии

Какви са ползите от тези естествени съставки? Елиминирането на космите по лицето с естествени съставки има успокояващ ефект и може да ви помогне да поддържате кожата си здрава, тъй като съставките са пълни с витамини и антиоксиданти. Вашата кожа е най-големият орган в тялото ви и локалните съставки лесно се абсорбират директно в кръвния поток. Първо, този метод е много по-евтин и чрез него ще избегнете честите срещи с вашия козметик. Освен че ще се отървете от космите по лицето, това ще бъде от полза и за вашата кожа.

С какво помагат съставките?

Мед: 

Медът абсорбира замърсяванията от порите на кожата и действа като почистващ агент. И тъй като е естествен антисептик, той лекува и успокоява кожата. Медът е естествен овлажнител, което означава, че овлажнява горните слоеве на кожата. Тази допълнителна влага може да помогне за намаляване на бръчките. Освен това успокоява сухите, раздразнени и чувствителни зони. В допълнение, неговите антиоксидантни свойства предотвратяват ранното стареене на кожата.

Свързани статии

Овесени ядки:

Овесената каша има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за лечение на сърбежа, свързан със сухата, раздразнена кожа. Протеините в овесените ядки поддържат естествената бариера на кожата. Те дори я предпазват от замърсители и агресивни химикали. Съставките, съдържащи се в овеса, допринасят за по-добрата UV защита.

Скрабът от овесени ядки също може да облекчи акне. Използвайте скраба поне веднъж седмично, за да премахнете мъртвите кожни клетки, да намалите петната и да омекотите кожата си. Овесената каша съдържа цинк, който намалява възпалението и премахва бактериите, отговорни за акнето.

Свързани статии

Лимон:

Лимонът е пълен с естествени антиоксиданти. Той може ефективно да се бори със свободните радикали и да ги елиминира напълно от тялото ви. Тъй като е добър източник на витамин С, плодът също така възстановява увредените клетки на кожата и ви помага да намалите фините линии, несъвършенствата, бръчките, дълбоките бръчки. Ето защо лимоновата вода се счита за отлично решение против стареене.

Свързани статии

Коментирай