7 мощни практики, с които да пречистите тялото от негативната енергия

Вижте как да се освободите от негативната енергия

26.09.2024г. / 12 30ч.
Мария Василева
7 мощни практики, с които да пречистите тялото. Снимка: istock

7 мощни практики, с които да пречистите тялото. Снимка: istock

В ежедневието си, в течение на седмици, месеци и години, вие натрупвате различни видове енергия. Можете да я наречете положителна или отрицателна енергия, а колкото повече време минава, тези преживявания се превръщат в мъдрост или травма. Когато изчиствате енергията си, основната цел е да освободите негативността. Как да го направите?

Използвайте лечебни звуци

Това е един от най-универсалните инструменти за енергийно прочистване, използвани във всички култури и времена. Когато се чувствате потиснати, когато искате да се чувствате мотивирани, вероятно се обръщате към звука или музиката.

Слушането на бинаурални ритми, по-специално на честотите на солфежа, може да бъде полезно за придвижването на енергията. Това е така, защото всеки звук има специфична честота, която може да ви помогне да отворите различни аспекти на вашето същество.

Има шест основни честоти на солфеж: 

  • UT – 396 Hz – Тя помага за освобождаване на страх и безпокойство. 
  • RE – 417 Hz – Символизира приветлива промяна. 
  • MI – 528 Hz – Спомага за трансформация (и поправя ДНК) 
  • FA – 639 Hz – За по-дълбоки връзки. 
  • SOL – 741 Hz – Пробуждане на интуицията/третото око. 
  • LA – 852 Hz – Отваряне на нашата духовна връзка. 

Докато слушате тези честоти, обърнете голямо внимание какъв емоционален материал или усещания възникват в тялото ви – те идват, за да бъдат изчистени. Можете също така да опитате да слушате музика по ваш избор, да свирите на барабани, да пеете, или да правите нещо, което повдига духа ви. Обърнете внимание как ви кара да се чувствате определена музика и намерението, което влагате в нея, това е най-важното.

Свързани статии

Пранаяма (дишане) 

Енергията, която носим, влияе върху нашите модели на дишане, а нашите модели на дишане влияят върху нашата енергия – това е връзка едно към едно. Ако живеем в среда, предизвикваща безпокойство, където винаги трябва да търсим опасност, за да се предпазим, ако работата ни е стресираща и поглъщаща всичко, дишането ни може да стане повърхностно и кратко, за да се справим с това.

Дихателната работа ни позволява да преминем от нервната система за борба или бягство към парасимпатиковата нервна система, която е система на мира и безопасността. Ако имате съществуващи респираторни проблеми, бременна сте или по друг начин сте предпазливи да започнете дишане, консултирайте се с медицински специалист, преди да продължите.

4-7-8 Дишане 

  • Заемете удобно седнало положение.
  • Поставете върха на езика си зад горните предни зъби.
  • Изпразнете дробовете си. Вдишайте за 4 секунди през носа.
  • Задръжте дъха си за 7 секунди.
  • Издишайте през устата за 8 секунди, издавайки звук „свистене“.

Дишането ни осигурява както физически, така и енергиен детокс. С практиката по-дълбоките по-пълни вдишвания стават навик и можем да останем по-спокойни в напрегнати ситуации, защото имаме по-лесен достъп до мира, изграден в това състояние. Чрез практикуване на дишане можем да се научим да дишаме дълбоко от стомаха, а не кратко от гърдите.

Свързани статии

Пречистване с вода 

Наред с прекарването на време сред природата, вие можете специално да използвате водата, за да пречистите енергията си. Това може да бъде толкова просто, колкото да рецитирате мислено вдъхновяващо утвърждение, докато миете ръцете си или пълните бутилка вода през целия ден. Можете да изчистите енергията си с вода, като се потопите във всяко естествено водно тяло, като езеро или поток. Друга възможност е да добавите чаша или две английска сол и билки по ваш избор към топла вана и да се изкъпете. Докато взимате душ, представяйте си как старата енергия изтича от тялото ви и се спуска в канала.

Сън

Това може да изглежда като странно допълнение към списъка, но сънят е един от най-добрите начини да изчистим енергията си и така или иначе го правим всяка вечер. Разбира се, сънят може да се превърне във вид стратегия за избягване, ако проспивате дните си, опитвайки се да избегнете проблемите си. Добрият график на съня обаче е безценен за нашето енергийно здраве. По време на сън ние не само почиваме на физическо ниво, но и изчистваме плътна енергия чрез сънищата си.

Визуализация

Още едно допълнение към звука и движението е визуализацията (въпреки че много от практиките в този списък могат да се комбинират). Лечението със звук, движението и визуализацията са интуитивна комбинация. Как да визуализирате? Заемете седнала позиция за медитация. Отделете няколко минути, за да дишате дълбоко и да концентрирате вниманието си. Поемете дълбоко въздух. Представете си бяла топка от енергия в коронната си чакра. Докато бавно издишвате, визуализирайте как тази топка тече по цялото ви тяло. Представете си цялата плътна, отрицателна енергия, която се излива. Вдишайте и издишайте дълбоко. Визуализирайте как тялото ви се изпълва със зелен или лилав цвят. Представяйте си краищата на вашата аура, които се запечатват след това.

Разходете се на слънчева светлина

Светлината вибрира с честота в зависимост от цвета. Пронизвайки пространството, разстоянието и дори някои обекти, слънчевата вибрация засяга пряко нашите собствени (включително и получаването на дневната ви доза витамин D от оригиналния източник). Излагането на топлата слънчева светлина може да премахне отрицателната енергия, да регулира функцията на мозъчните вълни и да увеличи положителната енергия в аурата ви.

Използвайте кристали

Въпреки че са неподвижни за невъоръжено око, кристалите вибрират на 32 768 Hz. Носенето на определени кристали и полускъпоценни камъни може да отблъсне отрицателните вибрации, които биха могли да нарушат или да се опитат да се прикрепят към вашата аура. Поставете определени кристали на края на масата или близо до зоната, където медитирате, за да ви помогнат да се отпуснете, да регулирате мозъчните си функции и да енергизирате аурата си.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Anonimen ( преди 3 часа )
Na baba vanga vnuckata si ei imali loso da obicas muzikata i barabanite nema nali a cufrite neston......aaaaa artist
отговор Сигнализирай за неуместен коментар