Лесно ексфолиране на петите за гладка и мека кожа

Как да премахнете загрубялата кожа

04.10.2024г. / 10 23ч.
Илияна Николова
Лесно ексфолиране на петите за гладка и мека кожа.Снимка: istock

Лесно ексфолиране на петите за гладка и мека кожа.Снимка: istock

Кожата на петите лесно загрубява и влошава външния им вид. За да върнете мекотата и да направите кожата на петите отново гладка, опитайте един ефикасен трик за ексфолиране. С негова помощ ще направите петите си отново меки и гладки, а ще върнете и самочувствието си. Напуканите пети са проблем, който може да се задълбочи и да доведе до дълбоки цепнатини, които причиняват болка при ходене, а са и предпоставка за развитие на инфекции. Редовното ексфолиране и третиране на кожата на петите е важно не само за красотата им, но и за здравето им.

Свързани статии

Какво ви трябва, за да ексфолирате петите успешно?

Ексфолиращ крем 

Ексфолиращият крем по ваш избор е важен, защото той съдържа абразивни и излющващи частици, които помагат за омекотяване и отделяне на грубата кожа. Можете да използвате и добавки от кухнята ви, например сол, захар, кафе.

Пемза

Пемзата е нещо, без което не можете да направите петите си отново гладки. Снабдете се с пемза или пила за пети, с която да ускорите процеса на премахване на мъртвата кожа.

Хидратиращ крем 

Хидратиращият крем е важен, за да може да проникне добре в дълбочина след ексфолиране и употреба на пемзата. Хидратиращият крем допринася за по-бързото възстановяване на кожата, възвръщане на мекотата и гладкостта ѝ.

Чорапи

Чорапите ще са ви нужни, за да помогнете на всички средства, които сте употребили да останат в кожата, да попият добре в нея и да помогнат на кожата на петите да върне гладката си структура.

Свързани статии

Как да действате?

1.   Накиснете краката си в подсолена гореща вода за 20 минути, така че кожата на петите да омекне максимално и да стане податлива на третиране. 
2.   Нанесете ексфолиант върху кожата на петите. Втрийте добре с ръце. 
3.   След това използвайте пемзата или пилата за пети, за да втриете ексфолианта по-дълбоко в кожата, така че да отстраните мъртвите загрубели участъци от нея. 
4.   Изплакнете добре. 
5.   Нанесете хидратиращ крем по ваш избор. Може да използвате натурално кокосово масло например. 
6.   Обуйте чорапите и ги оставете за през нощта. Те ще помогнат на всички съставки, с които сте третирали петите да проникнат в дълбочина и да подействат максимално. 
7.   Повтаряйте тази рутина всяка вечер за меки и гладки пети.

Коментирай