Сложете край на целулита със скраб със сол

Подобрява състоянието на кожата

08.10.2024г. / 15 21ч.
Михаела Лазарова
Ползи за кожата от употребата на скраб със сол .Снимка: istock

Ползи за кожата от употребата на скраб със сол .Снимка: istock

Кога бе последният път, когато ползвахте скраб за лице и тяло? В зависимост от типа кожа, такъв продукт е добре да се ползва 1-2 пъти в месеца. Разбира се, добре е да се допитаме до дерматолог или козметик, за да ни даде най-добрите съвети за това какъв продукт да изберем и как да го ползваме. Пазарът ни предлага разнообразие от скрабове, като тези със сол са едни от най-предпочитаните от дамите.

Обогатени с различни масла, витамини, скрабовете със сол имат редица ползи. Вижте някои от тях.

Прави кожата по-блестяща 

Мъртвите кожни клетки, които се натрупват са нещо нормално. Те са страничен продукт от естествения процес на обновяване, през който кожата ни преминава на 4 седмици, а с напредването на възрастта този процес се забавя.

Натрупването на мъртвите кожни клетки кара кожата да изглежда вяла, уморена и много по-стара от действителната ни възраст. От друга страна, ексфолиантите със сол са чудесни за елиминирането им. Не само мъртвите кожни клетки са отстранени, но кожата е по-блестяща.

Свързани статии

По-добро усвояване на козметичните продукти

И по-дълготраен тен през летните месеци. Скрабът със сол не само подхранва кожата, заради минералите, които съдържа солта, но също така я подготвя за ежедневните грижи. Когато кожата е редовно ексфолирана, тя може да се възползва много по-добре от козметичните грижи, които нанасяме върху нея всеки ден, като кремове, лосиони, маски, серуми и т. н.

Също така, редовното използване на солени скрабове, допринася за това през лятото да задържим по-дълго време слънчевия си загар.

Подобрява се кръвообращението

Докато ползваме скраб със сол, тъй като той се нанася с леки масажни движения, ние насърчаваме естествения поток на кръвообращението и телесните течности. Масаж със солен пилинг за тяло се предлага в редица козметични салони, но хубавото е, че бихме могли да си го правим и в домашни условия.

Свързани статии

Подобрява се вида на по-зрялата кожа и тази с целулит

Целулитът е често срещан проблем, когато засяга текстурата на кожата. Всеки може да развие целулит в определени области на тялото, включително бедрата, задните части, долната част на корема, горната част на ръцете и гърдите.

Скрабът със сол е прекрасен ексфолиант, за който се смята, че помага за намаляване на целулита. Има разнообразни видове, в които винаги се влагат масла, някои за които е доказано, че помагат при целулит, като цитрусовите. Не на последно място, кожата изглежда по-обновена и млада при редовно използване на такива скрабове.

Те забавят признаците на преждевременно стареене на кожата, като същевременно и   намаляват съществуващите видими признаци на стареене.

Богатото минерално съдържание на солта прави чудеса за подобряване на естествената бариерна функция на кожата и избледняване на фините линии и отпуснатостта.

Свързани статии

Коментирай