Джинджифил на прах – за какво е полезен?.Снимка: istock
Една от най-добрите подправки за успокояване на стомаха и намаляване на гаденето е джинджифилът. Смята се, че консумацията му допринася и за подобряване на неразположения като подуване на корема и газове, стомашни спазми. Със своите антиоксиданти и противовъзпалителни свойства джинджифилът може да помогне за облекчаване на стомашни болки, менструални болки и да насърчи храносмилателния баланс.
Джинджифилът има антибактериално и антивирусно действие, затова може да помогне в борбата с настинките и грипа, сочат изследвания. Консумирането на джинджифил на прах може да помогне за успокояване на болното гърло чрез намаляване на възпалението. Също така, консумацията му допринася и за повишаване на защитните сили на организма.
Джинджифилът на прах може да помогне за намаляване на възпалението в тялото, тъй като има противовъзпалителни, антиоксидантни и антибактериални свойства, които могат да подобрят състоянието при болки в ставите. Въпреки това, консумацията на подправката трябва да е умерена и тя не замества терапията назначена от лекар, отбелязват специалисти.
Освен това тази подправка може да помогне за поддържане на здравословен метаболизъм чрез богатия си набор от хранителни вещества. Известно е, че джинджифилът на прах може да подпомогне метаболизма, а и защитата на клетките в тялото.
Знае се, че джинджифилът е една от най-добрите подправки за ежедневен детокс на организма. Смята се, че консумацията му подпомага функцията на жлъчката и черния дроб. Елиминирането на токсините ни помага да бъдем по-енергични, подобрява състоянието на кожата, имунната система, забавя риска от преждевременно стареене.