3 идеи за закуска, която засища. Снимка: istock
Може би отскоро се опитвате да закусвате сутрин, но често пъти усещате глад малко след закуската. Вижте в следващите редове няколко предложения за питателна закуска, която ще ви засити за дълго време. Кои са те?
Необходими съставки за 4 порции:
Загрейте зехтина в тиган на среден огън. Разбъркайте нарязания лук, черен пипер и чесън; гответе и разбърквайте, докато зеленчуците омекнат и лукът стане полупрозрачен (около 5 минути). Междувременно смесете заедно доматите, лютия пипер, кимиона, червения пипер и солта в купа. Разбъркайте доматената смес в сместа от лук. Оставете да къкри без капак, докато доматеният сок се сготви (около 10 минути). Направете 4 вдлъбнатини в доматената смес; сложете яйцата във вдлъбнатините. Покрийте съда и гответе, докато яйцата станат твърди, но не сухи (около 5 минути).
Хранителни стойности (на порция): 209 калории, 15 г мазнини, 13 г въглехидрати, 8 г протеин
Време за подготовка: 20 мин
Време за готвене: 20 мин
Общо време: 40 мин
Порции: 4
Необходими съставки (за 12 мъфина)
Загрейте фурната до 190 градуса. Намаслете 12 форми за мъфини или ги покрийте с хартиени подложки. Смесете морковите, бананите, тиквичката, растителното масло, киселото мляко и яйцата заедно в голяма купа, докато се смесят добре. Разбийте брашното и содата за хляб заедно в отделна купа. Смесете кафявата захар, овесените ядки, кокоса, пеканите, черешите, канелата, солта и джинджифила в сместа от брашно, докато всички съставки се покрият с брашното. Разбъркайте и сместа от банани в сместа от брашно, докато се комбинират. Изсипете тестото в подготвените чаши за мъфини, като напълнете всяка на 2/3. Печете в предварително загрятата фурна за около 18 до 22 минути. Охладете във формата за 10 минути. Прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно.
Хранителни стойности (на порция): 227 Калории, 10 г мазнини, 32 г въглехидрати, 5 г протеин
Време за подготовка: 20 мин
Време за готвене: 20 мин
Допълнително време: 10 мин
Общо време: 50 мин
Порции: 12
Необходими съставки (за 2 порции):
Комбинирайте сварения кафяв ориз, млякото, боровинки,те меда и канелата в малка тенджера. Оставете да заври, след това намалете котлона до минимум; оставете да къкри 20 минути. Разбийте яйцето в малка купа. Добавяйте горещата оризова смес по 1 супена лъжица наведнъж към яйцето, за да се темперира, докато се смесят двете смеси (около 6 супени лъжици). Разбъркайте темперираното яйце, маслото и ванилията в оризовата смес; продължете да готвите на слаб огън, за да се сгъсти, 1 до 2 минути.
Хранителни стойности (на порция): 318 калории, 12 г мазнини, 45 г въглехидрати, 10 г протеин
Време за подготовка: 5 мин
Време за готвене: 25 мин
Общо време: 35 мин
Порции: 2
Да ви е сладко!