Фритата с броколи, сирене и кейл

18 март 2025 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Фритата с броколи, сирене и кейл
40 мин.

  • Порции: 4

Хапва ви се вкусно и здравословно ястие? Тогава нашата рецепта за фритата с броколи, сирене и кейл е една чудесна идея точно за вас. Приготвя се лесно, бързо, не изисква особени кулинарни умения, а крайният резултат е фантастичен. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Сложете решетката на фурната по средата. 
  3. Намажете форма за печене с малко масло. 
  4. В голям дълбок тиган на среден огън загрейте зехтина. 
  5. В него задушете броколите, докато омекнат или за около 5-6 минути. 
  6. Овкусете със сол. 
  7. Към тях добавете лука и чесъна. 
  8. Разбърквайте от време на време, докато омекнат или още 5 минути. 
  9. Добавете кейла и гответе с още разбъркване, докато той също омекне. 
  10. Свалете от котлона и оставете леко да изстине. 
  11. В голяма купа разбийте яйцата, млякото, сметаната и Пекориното. 
  12. Овкусете със сол и пипер. 
  13. Добавете сместа със зеленчуците в подготвената тава за печене. 
  14. Залейте отгоре със сместа с яйцата. 
  15. Разхвърляйте кубчетата сирене из цялата тава равномерно. 
  16. Поръсете с чили флейките. 
  17. Печете за около 20-30 минути в загрята фурна. 
  18. Извадете от фурната, изчакайте да изстине и нарежете.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
Свободно време