4 рецепти за супер бърз метаболизъм

Ускорете обмяната на веществата с вкусна закуска

25.04.2025г. / 08 41ч.
Мария Василева
4 рецепти за супер бърз метаболизъм. Снимка: istock

4 рецепти за супер бърз метаболизъм. Снимка: istock

Неслучайно популярната поговорка гласи: „Денят се познава от сутринта.“ Ако искате да започнете деня си с летящ старт, обърнете внимание на първите две хранения за деня. В следващите редове ви предлагаме рецепти, които ще ви помогнат да ускорите метаболизма си и да бъдете в перфектна форма. 

Ето 4 рецепти за супер бърз метаболизъм:

Матча смути

За него ще ви трябват:

  • 3 чаши ядково мляко по избор 
  • 2 лъжички матча на прах 
  • 2 ч. л. кленов сироп 
  • 1/4 ч. л. екстракт от ванилия 
  • 1-2 чаши лед

Смесете всички съставки в блендер, като пасирате до хомогенна смес. Сервирайте и се насладете! 

Свързани статии

Желирано смути от ядково мляко

За него ще ви трябват:

  • 3 чаши ядково мляко по избор 
  • 1 с. л. ядково масло по избор 
  • 1 замразен банан 
  • 1/2 чаша боровинки 
  • 1/2 чаша малини 
  • 1 1/2 ч. л. смлян лен (по желание) 
  • 1 1/2 ч. л. кленов сироп (по желание) 

Добавете всички желани съставки в блендер, като пасирате, докато се смесят добре. Сервирайте и се насладете!

Свързани статии

Салата с пиле и горски плодове

За нея ще ви трябват:

  • 2 обезкостени пилешки гърди без кожа 
  • 3-4 чаши маруля
  • 1/4 глава бял лук, нарязан на кубчета 
  • 1 чаша боровинки 
  • 1 чаша малини 
  • 1/4 чаша сушени боровинки 
  • 1/4 чаша пекани, нарязани 

За винегрета: 

  • 1 с. л. дижонска горчица 
  • 1/2-1 с. л. масло от авокадо 
  • 1/2 с. л. оцет от червено вино 
  • морска сол 
  • черен пипер, на вкус 

Упътвания: Загрейте фурната до 180 градуса. Върху лист хартия за печене постелете пилешките гърди и печете 35 минути. Докато пилето се пече, добавете всички съставки за винегрета в блендер, като пасирате, докато се смесят добре. След като пилето се изпече, го нарежете на квадратчета и оставете настрана. В голяма купа добавете марулята, пилешкото месо, горските плодове, пеканите и белия лук и полейте с дресинга. Разбъркайте и се насладете.

Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 35 минути
Общо време за готвене: 45 минути
Порции: 2 

Свързани статии

Салата от кейл и тиква с киноа

Необходими продукти:

  • 1 чаша киноа, сварена във вода или пилешки бульон 
  • 2 чаши кейл
  • 2 чаши тиква, предварително нарязана 

За винегрета

  • 1/2 с. л. дижонска горчица 
  • 1/2 с. л. кленов сироп 
  • 1/2 с. л. масло от авокадо 
  • 1/2 ч. ч. оцет от червено вино

Загрейте фурната до 200 градуса. Върху лист хартия за печене добавете тиквата и печете 30 минути. Докато тиквата се пече, добавете всички съставки за винегрета в блендер, като пасирате, докато се смесят добре. В средна купа добавете кейла, поръсете дресинга и разбъркайте. Поставете в хладилника до готовност за употреба. След като тиквата се изпече, извадете две купи и разпределете поравно кейл и киноа, след което добавете тиква. 

Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време за готвене: 40 минути
Порции: 2
 

Да ви е сладко!

Свързани статии

Коментирай