Плодът в сравнение с изцедения сок е много по-питателен. Основната причина за това е, че при изцеждането на цитрусовите плодове отпадат влакната, които са най-богати на витамини. А при плодове с по ниско съдържание на витамин C (например ябълката) при изцеждане той буквално изчезва.
При производството си пакетираните сокове претърпяват различни преработки и по този начин може да се добави витамин C към слабо витаминозни сокове. Зтава препоръчително да четете етикета на кутията, където е посочено съдържанието на хранителните добавки. Големината на кутията също има значение, тъй като витамин C е много чувствителен към кислорода. В тази връзка за предпочитане са големите опаковки на пакетираните сокове.
Съветът ни към вас е да консумирате фрешове или ако нямате тази възможност, то нека соковете да бъдат пастьоризирани и да се консумират в кратки срокове, защото със всеки изминал ден те губят от полезното си действие.