Хората като цяло, в частност жените – обичаме да си хапваме. А от това, специално когато прекаляваме – страда цялото тяло, в това число и сърцето. Какво да ядем при проблеми със сърдечната дейност или за да снабдяваме сърцето си с необходимото за най-добрата му работа?
Сьомга на скара е една добра храна, богата на омега 3 киселини и мазнини, полезни за хората, които редуцират риска от коронарни заболявания. Експертите съветват да хапваме риба поне веднъж в седмицата.
Къри – онази силна жълта подправка, която идва от Индия е полезна за човешкото тяло, тъй като има противовъзпалително действие.
Бобените растения – боб, леща също са полезни за нас, тъй като са много богати на фибри и помагат в борбата с холестерола – фактор номер едно за сърдечно-съдови проблеми.
Знаем, че зеленият чай е полезен за много неща – е, полезен е и за сърцето. Пълен е с антиоксиданти и именно с това е добър за всеки.
Броколите и спанакът намаляват кръвното налягане, с което отново се нареждат сред храните, полезни за нашето здраве и най-вече за нашето сърце.
Зехтинът е сред т. нар. “божествени храни” – известно е от древността, че е полезен, много по-полезен от маслото или олиото.
* * *
Няколко неочаквано полезни храни
За здраво сърце – какво да се яде?...