Грижи за чувствителната кожа на главата

12.12.2005г. / 23 22ч.
Аз жената
Грижи за чувствителната кожа на главата

Ето няколко съвета как да се грижите за чувствителната кожа на главата:

  • Използвайте шампоан, който е специално създаден за чувствителна кожа, като Head & Shoulders Sensitive. Ако вашият шампоан е твърде силен, той ще въздейства на кожата на главата и ще я направи прекалено суха. Благодарение на хипоалергенната си формула Head&Shoulders Sensitive е подходящ за ежедневна употреба.

  • Изплаквайте косата с хладка, а не с гореща вода.

  • И на края сложете затоплена кърпа върху косата си за няколко минути. Ще се почувствате много по-отпочинали.

  • Ако косата ви е суха, всяка вечер преди лягане отделете 10 минути за масаж на главата. Ще се почувствате изумително освежени и ще направите косата си здрава и силна. Освен че има лечебна цел, масажът на главата помага и на косата, тъй като стимулира кръвообращението и по този начин доставя необходимите подхранващи вещества към корените. Масажът действа като гимнастика за главата.

    • Поставете и двете си ръце върху главата. Опитайте се да направите шапка за косата, като поставите палците си зад ушите в началото на косата. Разперете пръстите си, за да покриете възможно най-голяма част от главата.

    • Упражнете възможно най-голям натиск, като движите пръстите в малки кръгови движения.

    • Движете бавно ръцете, докато всички части на главата бъдат масажирани.

    • Използвайте върховете на пръстите си и същите кръгови движения по посока от челото към тила. Когато пръстите ви се срещнат, движете ги от тила, покрай ушите към средата на челото. Докато правите тези движения масажирайте слепоочията с палците си. Отпуснете се и се наслаждавайте.

Пърхотът е проблем, който вълнува голяма част от населението, последните проучвания показват, че поне 50% от нас страдат от пърхот в някакъв етап от живота си. Стегнатата, суха и сърбяща кожа на главата е признак за появата на пърхот.

Здравата кожа на главата се отличава с две неща: естествено овлажняване и контрол върху пърхота. Увредената кожа се характеризира със сърбеж, зачервяване и дразнене причинени от изсушаване и чесане. Тези обстоятелства вредят на косата близо до корените и тя изглежда без блясък и обем. Освен това при чесането на кожата на главата можете да нарушите целостта на косата при корените. Здравата кожа на главата предпазва косата от такива увреждания.

Коментирай