MasterClass за приготвянето на пица-десерт от Chef Радо Кирязов

Не пропускайте тази вечер

22.05.2017г. / 12 30ч.
Аз жената
Снимка: btv

Снимка: btv

Днес от 21:00 часа в MasterChef по bTV Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще предизвикат претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева да влязат в отборна битка. Този път те ще трябва да приготвят три ястия – с риба, месо и вегетарианско, по три порции в рамките на 60 минути.

Голямата изненада е, че капитаните на екипите ще трябва да влязат в ролята на мениджъри, което ще им отнеме възможността да готвят. Желанието за победа ще се противопостави на невъзможността да вземеш пряко участие в процеса, хармонията в екипа ще се постигне с цената на преглъщане на личното его, класиката ще се конкурира с фюжъна, а спокойствието ще вбеси взискателните лидери.

Труднопостижимото разбирателство ще приеме формата на красиви презентации, неочаквани, но хармонични комбинации, „ястия за върколаци“, перфектната геометрия и индивидуални победи.

Бейби салата с боб и киноа ще се конкурира с ньоки с извара, доматен сос, гъби и артишок, халибут с даши бульон и драконов плод – с паеля с морски дарове и майонеза с чесън и магданоз, а свинското с аспержи и паниран хляб – със свинско бонфиле в хамон и картофено пюре.

А кои трима състезатели ще защитят мястото си в топ 5 хоби-готвачи на България, зрителите ще видят тази вечер. Отборът, който не успее да впечатли взискателното жури ще се срещне с Chef с титли от десетки международни състезания, започнал преди 15 години от най-ниското стъпало в кухнята, а днес – лектор на 4 реномирани академии и член на Световната федерация по пица.

Председателят на Българската асоциация на пицарите Chef Радо Кирязов ще даде урок за приготвянето на пица-класика, пица-десерт и пица-калцоне в специален MasterClass. Специалистът ще ги изненада и с професионална пещ от световно ниво, която пече 6 пици за 120 секунди. Брашно, мая, квас, сол, зехтин и вода, отлежали минимум 24 часа се превръщат във фино тесто за хрупкав блат в ръцете на майстора.

Той ще демонстрира тънкостите за Маргарита, разточването и „зашиването“ на калцоне, обезвъздушаването и гарнирането на сладка пица. Каква е формулата за перфектното тесто, с колко продукти трябва да е натоварена италианската класика, как се получава идеален борд и кой ще успее да повтори максимално добре трудния урок на Chef Кирязов, зрителите ще видят тази вечер.

В кулинарния дуел, който ще изпрати един гладиатор от кухнята на MasterChef, двама претенденти ще трябва да докажат, че могат да си набавят най-добрите продукти на най-добрата цена. Те ще пазаруват с време, като разменната им валута ще бъдат 18 банкноти по 5 минути. От тях зависи какво и за колко време ще приготвят, но целта им ще бъде изтънчено гурме.

На крачка от топ 5 залогът и амбицията ще са големи, а патешко магре и агнешки котлети ще решат съдбата на кулинарите за броени минути. Импровизации и опити в последния момент ще накарат хоби-готвачите да се гордеят със себе си, но само един от тях ще остане в битката за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Кой ще бъде авторът на достойното ястие?

Коментирай