Меню

Бърза торта с панетоне

23 декември 2021 | 11:27 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Панетоне по ваш избор 1 кг
300 г сладко по ваш избор
ликьор за напръскване на блатовете – по желание
За крема:
400 г маскарпоне
250 мл течна сметана за разбиване
1 /2 ч.л. ванилов екстракт
100 г пудра захар
30 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Започнете с разбиването на сметаната до пухкавост. Отделно разбийте захарта, ванилията и маскарпонето. След това внимателно прибавете сметаната и отново разбийте. Панетонето се нарязва на шайби с дебелина около 3 см всяка. Вземете подложка за торта или подходяща чиния и на дъното и сложете малко от крема, след това поставете първото парче панетоне. Намажете го с крема, след това намажете и със сладкото. След това сложете второто парче и отново намажете с крем и сладко. По желание може да напръскате някои от етажите на тортата с малко коняк, ликьор и след това да ги намажете с крема и сладкото. Накрая всичко се намазва добре с крема и се украсява както ви харесва – с бонбони, течен шоколад, пръчици, бисквити и т. н. Сложете тортата за около час в хладилника.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай