-
Порции: 8-10
Започнете с разбиването на сметаната до пухкавост. Отделно разбийте захарта, ванилията и маскарпонето. След това внимателно прибавете сметаната и отново разбийте. Панетонето се нарязва на шайби с дебелина около 3 см всяка. Вземете подложка за торта или подходяща чиния и на дъното и сложете малко от крема, след това поставете първото парче панетоне. Намажете го с крема, след това намажете и със сладкото. След това сложете второто парче и отново намажете с крем и сладко. По желание може да напръскате някои от етажите на тортата с малко коняк, ликьор и след това да ги намажете с крема и сладкото. Накрая всичко се намазва добре с крема и се украсява както ви харесва – с бонбони, течен шоколад, пръчици, бисквити и т. н. Сложете тортата за около час в хладилника.
Снимка: iStock
Вижте още: