Уважаеми дами, конкурсът приключи. Благодарим на всички, които участваха. Книгата „Джули и Джулия“ от Джули Пауъл получава Петя Горанова, а Анелия Терзиева получава филма „Джули и Джулия“ на DVD.
Както обикновено молим всички наградени, които са от София, да заповядат да получат своите награди на адрес: София, ул. „Никола Славков“ 41, ет. 3, ап. 26, всеки петък от 9 до 18 ч., а тези които са от страната, молим да изпратят точен пощенски адрес, пощенски код и телефон за връзка на електронна поща
konkurs@az-jenata.com, за да им изпратим наградите.
Награди, непотърсени повече от един месец след обявяването им не се връчват.
* * *
Скъпи дами, готварството е неизменна част от ежедневието ни, от начина ни на живот. Често кулинарията се превръща от задължение в приятно хоби и удоволствие. Понякога прекарваме в кухнята часове, вдъхновени да изпробваме нова и интригуваща рецепта, но понякога се налага да приготвим нещо набързо, притиснати от липсата на време.
Ето защо новият ни конкурс е кулинарен и темата му е „Какво сготвих днес“. Изпратете ни готварските си рецепти с ястието, което сте сготвили днес за обед или вечеря например. Не е задължително да бъде кулинарен шедьовър, а просто част от дневното ви меню, което сте приготвили за вас и обичните ви хора.
Молим Ви рецептите да не са прекопирани от интернет, и ако придружите рецептата си със снимка, нека снимката да е направена от вас.
Рецептите изпращайте на e-mail konkurs@az-jenata.com до 6 април.
Някои от рецептите ще публикуваме на сайта. Редакцията ни ще избере двете най-добри читателски рецепти, авторката на едната ще получи книгата „Джули и Джулия“ от Джули Пауъл, а другата – филма „Джули и Джулия“ на DVD.
Снимка: Reuters
Ето и всички рецепти, които участват в конкурса:
Олга Иванова –
Рибена супа от пангасиус или тилапия
Севинч Ахмед –
Лесна картофена салатка
Екатерина Бъкличарова
–
Смилянски боб на фурна с домашна наденица
Румена Григорова – Коприва с ориз и орехи, Задушени зеленчуци с кафяв ориз, Кускус с тиквички, Комбус
Милена Петрова – Плодова салата със сос от карамел и мармалад, Винен кебап с картофено пюре, Вита баница с готови кори
Петя Горанова – Ориз със спанак и гъби, Пилешки крилца в марината от мед и соев сос, Пълнени картофи със сирене, кашкавал и маслини, Козуначени „пеперуди“
Пенка Дженатова –
Кексчетата на Краси
Величка Пейчева – Масленки с канела и сусам, Лазаня с кайма, Запечени пълнени гъби
Анелия Терзиева – Малки содени питки, Лингуини със свинско и зеленчуци по китайски, Чийзи крем, Пита със сирене
Диляна Тончева –
Бързи, лесни и вкусни печени картофки с чубрица
Диляна Илева –
Кексът на Дани
Кристина Ангелова –
Пълнен заек
Мария Емилова – Ябълков пай с уиски, Десерт „Фантазия“
Даниела Тодорова –
Вечерята на горския
Тони Вутова –
Похапване с кускус