Меню

Мазни соленки с плънка „Аламинут“

20 март 2013 | 11:01 | Надежда Маринова
Добави в любими
За тестото:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1/2 ч.ч. сирене - по желание
1 бакпулвер
За плънката 
сирене и яйце
колбас 
колбас и кашкавал
колбас и кисели краставички

Продукти
Приготвяне

От брашното, бакпулвера, киселото мляко, яйцето и настърганото сирене омесваме меко тесто. Ако е необходимо, добавяме малко вода. Месим около 10 минути, докато тестото стане гладко. Оставяме го за 15-20 минути да втаса, в зависимост колко топла е стаята. Разточваме го на кора с дебелина около 1,5 см.

С чашка изрязваме кръгчета. В средата на всяко кръгче слагаме малко плънка. Ако ги правим с яйце и сирене, можете да не слагате сирене в тестото. Прегъваме кръгчето на полумесец и притискаме с пръсти краищата, за да се залепят. Пържим в малко олио. Поднасяме топли.
Вариант 2 на същата рецепта е соленките да се изпекат на фурна, вместо да се пържат. Тогава към тестото прибавете 2-3 супени лъжици мазнина – олио или разтопено масло. Тогава преди да ги изпечете ги намажете с малко жълтък и поръсете с чубрица, червен пипер, сминдух или маково семе. Да ви е сладко!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай