Меню

Запечени френски филийки с мед и орехи

12 март 2016 | 12:00 | Михаела Лазарова
2 от 2 гласа
Добави в любими
5 яйца
1 и 1/2 чаши прясно мляко 
половин чаша течна сметана
2 прахчета ванилия
7-8 филийки хляб
масло
150 г орехови ядки, нарязани
кленов сироп или мед
180 мин.

  • Порции: 7-8

Продукти
Приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата заедно с млякото, сметаната и ванилията. Потопете филийките в яйчената смес и ги сложете в намаслена тавичка. Покрийте ги с домакинско фолио и ги сложете за няколко часа във фризера.

Когато решите да ги приготвите, загрейте фурната на 180 градуса. След това трябва да смесите кленовия сироп и орехите. Сложете от тази смес щедро върху филийките, а след това ги запечете за около 40 минути.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай