Меню

Бутерки със салам

31 май 2017 | 09:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг бутер тесто
доматено пюре
4 яйца 
150 г сирене
150 г салам
20 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Бутер тестото се реже на квадрати, всеки квадрат се оформя, така че да има борд (ръбче) и се редят в тава за печене, застлана с хартия. Пекат се за около 10-ина минути, за да се запекат леко. Ако бухнат, може леко да се натиснат в средата, за да се направи място за плънката.

Яйцата се разбиват, саламът се реже на кубчета, сиренето се натрошава. Всичко се смесва в купа и се разбърква.

Баничките се мажат с доматеното пюре, количеството е по желание. Сместа се разпределя върху баничките и се връща отново във фурната, за да се допекат.

Баничките са готови, когато яйцата се запекат.

Ако ви остане от плънката, можете да си направите най-бързия омлет на микровълнова. Просто слагате сместа в чиния и печете за 2 минути на максимална мощност.

Снимки: личен архив

Опитайте още: 

15 рецепти с бутер тесто
Сълзици от бутер тесто
Кроасани с бутер тесто

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай