Меню

Пухкав френч тост

28 септември 2014 | 09:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша брашно
1 чаша прясно мляко
1 щипка сол
3 яйца
½ чаена лъжичка канела на прах
1 бр ванилова есенция
1 супена лъжица захар
12 дебели филии хляб

Продукти
Приготвяне

В голяма купа изсипете брашното. Бавно добавяйте млякото на тънка струя, докато разбърквате с лъжица. Добавете последователно солта, яйцата, канелата, ванилията и захарта. Бъркайте, докато стане гладка смес.

Загрейте леко намазнен тиган на средно висока температура. Потопете филийките в сместа и пържете до готовност.

Сервирайте докато са горещи, а за декорация можете да използвате пудра захар, пресни боровинки или сладко от любимите ви плодове.

Забележка: Ако искате да се доближите максимално до оригиналната рецепта за френч тост, докато филийките са топли, поставете кубче масло върху тях, за да се разтопи преди сервиране.

Време за приготвяне: 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай