
-
Порции: 8
Смесете магданоза, 2 и ½ лъжици зехтин, риган, оцет, чесън, сол, червен и черен пипер заедно в купа. Разбъркайте добре соса чимичури.
Разфасовайте пилето внимателно. Ако не можете да се справите с тази задача, направете рецептата с обезкостени пилешки гърди.
Втрийте добре соса чимичури навсякъде по пилето от всички страни. След това го увийте в найлоново фолио и съхранявайте в хладилник 24 часа, за да се маринова добре и да поеме всички аромати.
Извадете от хладилника и оставете да се стопли до стайна температура за 1 час. Загрейте фурната на 230 градуса.
Намажете или полейте пилешкото с 1 супена лъжица зехтин. Овкусете с още малко сол и черен пипер. Постелете нарязания на колелца лук на дъното на тава за печене. Върху него подредете пилешкото. Залейте с разтворения бульон.
Печете в загрята фурна за 45 минути. Ако имате термометър за готвене, измерете температурата вътре в месото. Ако е около 74 градуса, значи и е време да изключите фурната и да оставите пилето да почива в нея за 10 минути.
Снимка: iStock
Опитайте още: