
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 180 градуса.
В голям тиган на средна температура загрейте маслото от авокадо. В него запържете кромида. Разбърквайте, докато стане прозрачен. Добавете чушките, доматите, гъбите и пресния лук. Гответе за 5 до 8 минути, като разбърквате непрекъснато. След това добавете чесъна и гответе още 1 минута. Свалете от котлона и оставете настрана.
В голяма купа разбъркайте яйцата, докато станат пухкави и гладки. Добавете в тях сметаната, кашкавала, босилека, солта, пипера. Разбъркайте и добавете спанака.
Излейте зеленчуковата смес в намазнена тава за печене. Залейте с яйчената смес. Разбъркайте леко, за да се разпредели навсякъде в тавата. Поръсете с пармезана. Печете за 50 минути на 180 градуса. Извадете от фурната и оставете да почива 10-15 минути преди сервиране.
Снимка: Maxpixel
Опитайте още: