Меню

Сандвич Слопи Джо с телешко

18 януари 2019 | 06:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешка кайма
½ глава лук, нарязана 
2 скилидки чесън, пресовани 
1 зелена чушка, нарязана 
2 чаши вода
¾ чаша кетчуп
1 супена лъжица сос Уорчестър
2 супени лъжици кафява захар 
1 чаена лъжица дижонска горчица 
1 и ½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер 
стрита люта чушка, по избор
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запържете телешкото с лука в сгорещена мазнина. Намалете котлона след няколко минути и оставете месото да покафенее, като разбърквате, за да не загори. Готово е, когато каймата започне да образува малки топченца или около 10 минути.

Добавете лука, чесъна и нарязаната чушка. Гответе, докато омекнат или 2-3 минути. Добавете едната чаша вода и разбъркайте.

В купа смесете кетчупа, соса Уорчестър, кафявата захар, горчицата, солта, пипера, разбъркайте. Добавете другата чаша вода. Добавете ги към тигана и оставете да къкри на слаба температура за около 40 минути или докато водата се изпари. Разбърквайте от време на време.

Сервирайте плънката в хлебчета за бургери.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай