Меню

Бургери със сьомга

26 октомври 2019 | 06:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500-600 г филе от сьомга без кости
1 чаша хлебни трохи
½ чаша нарязан лук
1 супена лъжица дижонска горчица
2 чаени лъжици хрян
2 яйца, разбити 
1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
2 супени лъжици зехтин
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете филето от сьомга на малки кубчета. Постарайте се да се уверите, че не са останали никакви кости.

В голяма купа смесете рибата с хлебните трохи, ситно нарязания лук, горчицата, хряна, яйцата. Омесете добре получената смес. Овкусете с подправките. Охладете за 30 минути в хладилник.

Загрейте фурната на 170 градуса.

Оформете получената кайма на големи плоски стекове. Запечете ги в намазнена със зехтина тава в загрятата фурна.

Сервирайте бургерите от сьомга в кръгли питки, гарнирани с домат, рукола, сос по избор и още малко лук.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай