Меню

Салата с пресни броколи и бекон

11 декември 2014 | 11:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 бр големи глави броколи
1 глава червен лук
½ кг бекон
¾ чаша стафиди
¾ чаша нарязани бадеми
1 чаша майонеза
½ чаша бяла захар
2 супени лъжици винен оцет, бял
20-30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Запържете бекона на силен огън. Нека стане равномерно кафяв от двете страни. След като е готов се охлажда и се нарязва на парчета.

Нарежете броколите на малки парчета, лука също. Смесете с бекона, стафидите, любимите ядки и разбъркайте много добре.

За да приготвите дресинга, смесете майонезата, оцета и захарта. Разбъркайте го в салатата, охладете салатата и сервирайте.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай