Приготвяне:
Картофите се сваряват и пюрират, след което се оставят да изстинат или се охлаждат в хладилник за 15 мин. Пилешката пържолка се сварява, нарязва се на малки кубчета и се поръсва с малко сол и черен пипер на вкус. Смесва се с пюрираните охладени картофи и се разбърква добре. Към тази смес се добавят грахът и морковът нарязан на малки кубчета. Половината от приготвения портокал, заедно с половин лимон се изцеждат в отделен съд. Майонезата се добавя към почти готовата салата и се разбърква добре. Сервираме салатата в подходяща чиния със стрък босилек или риган (според вкуса) полята с част от сока изцеден от лимона и портокала и декорирана с останалата част от портокала.
Снимка: thinkstock
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Салата “Цезар” с пиле