Меню

Салата “Пиле с “Олинеза”

26 септември 2009 | 12:48 | Аз жената
Добави в любими
1 бр. пилешка пържола от бяло месо 
500 г картофи 
100 г сварен грах 
1 бр. сварен морков 
стрък босилек (или магданоз) 
1/2 портокал 
1/2 лимон 
1 кутийка (200 г) майонеза “Олинеза” трапезна 
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Картофите се сваряват и пюрират, след което се оставят да изстинат или се охлаждат в хладилник за 15 мин. Пилешката пържолка се сварява, нарязва се на малки кубчета и се поръсва с малко сол и черен пипер на вкус. Смесва се с пюрираните охладени картофи и се разбърква добре. Към тази смес се добавят грахът и морковът нарязан на малки кубчета. Половината от приготвения портокал, заедно с половин лимон се изцеждат в отделен съд. Майонезата се добавя към почти готовата салата и се разбърква добре. Сервираме салатата в подходяща чиния със стрък босилек или риган (според вкуса) полята с част от сока изцеден от лимона и портокала и декорирана с останалата част от портокала.

Снимка: thinkstock

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Салата “Цезар” с пиле

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай