Меню

Рибна салата “Светът на “Олинеза”

8 октомври 2009 | 11:19 | Аз жената
Добави в любими
филета от риба в марината
белени печени чушки “Олинеза”
краставици в буркан “Олинеза”
майонеза “Олинеза” с топено сирене
майонеза “Олинеза” с чесън
картофи
цвекло
магданоз
лук
сол

Продукти
Приготвяне

Първо се приготвят всички продукти за нареждането им по слоеве. Рибните филета, печените чушки, лукът и краставичките се нарязват на кубчета. Цвеклото и картофите се сваряват, след което се настъргват на ренде. След подготвянето на продуктите започваме да нареждаме салатата.

Първо нареждаме един ред риба с малко лук, след това един ред печени чушки и още един кисели краставички, поръсваме малко сол и намазваме с тънък слой майонеза с топено сирене. След това продължаваме с още един ред риба с малко лук, ред настъргани картофи, но само едната половина, а другата покриваме с настърганото цвекло.

Разделянето на половина става по лично желание и както всеки сам прецени. Най- накрая поръсваме отново с малко сол и намазваме салатата много внимателно, без да се сливат слоевете, с майонеза, но този път с чесън, който придава много приятен вкус на цвеклото. За украса използваме малко магданоз.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Бобена салата с риба

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай