Първо се приготвят всички продукти за нареждането им по слоеве. Рибните филета, печените чушки, лукът и краставичките се нарязват на кубчета. Цвеклото и картофите се сваряват, след което се настъргват на ренде. След подготвянето на продуктите започваме да нареждаме салатата.
Първо нареждаме един ред риба с малко лук, след това един ред печени чушки и още един кисели краставички, поръсваме малко сол и намазваме с тънък слой майонеза с топено сирене. След това продължаваме с още един ред риба с малко лук, ред настъргани картофи, но само едната половина, а другата покриваме с настърганото цвекло.
Разделянето на половина става по лично желание и както всеки сам прецени. Най- накрая поръсваме отново с малко сол и намазваме салатата много внимателно, без да се сливат слоевете, с майонеза, но този път с чесън, който придава много приятен вкус на цвеклото. За украса използваме малко магданоз.
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Бобена салата с риба