Меню

Салата с макарони и патладжани

20 май 2006 | 14:25 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г макарони с дупка (пенне) 
100 г черни маслини 
2 патладжана 
2 стръкчета босилек 
пармезан 
5 с. л. зехтин 
сол и пипер

Продукти
Приготвяне


Приготвяне:
Сварете макароните "ал денте" в подсолена вода. Изсипете ги в дълбока салатиера. Полейте ги с две лъжици зехтин. Измийте патладжаните, махнете дръжките и ги нарежете на малки кубчета. Загрейте останалия зехтин и запържете патладжаните за 3 мин. Посолете ги, сложете черен пипер и го захлупете. Оставете ги да се задушават на бавен огън още 15 мин. Накрая прибавете маслините. Настържете или нарежете на фини парчета пармезана. Накъсайте босилека. Добавете готовите вече патладжани към сварените макарони и ги разбъркайте. Украсете салатата с пармезан и босилек.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай