Меню

Салата с паста, бекон и маслини

10 декември 2018 | 06:27 | Илияна Николова
Добави в любими
1 пакет паста по избор 
10 резена пушен бекон
1 чаша майонеза 
3 супени лъжици от любимия ви готов дресинг
¼ чаена лъжица чеснова прах 
½ чаена лъжица черен пипер 
1 малка кофичка заквасена сметана 
1 голям домат 
150 г маслини без костилки 
1 чаша настърган кашкавал 
2 стръка пресен магданоз
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата. Отцедете и охладете. Запържете бекона в тиган до кафяво. Отцедете го върху кухненска хартия. Нарежете го на по-дребни късове.

В голяма купа смесете майонезата, дресинга, чесновия прах, пипера. Разбъркайте. Добавете и заквасената сметана. По желание можете да добавите и дижонска горчица. В купата добавете и останалите продукти, предварително нарязани. Разбъркайте. Охладете за 1 час в хладилник преди сервиране. Поръсете с магданоза и сервирайте.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай