Мариновани зеленчуци на скара с балсамов оцет

28 юни 2015 | 12:47 | Илияна Николова
4 от 6 гласа
Добави в любими
½ чаша зехтин
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици балсамов оцет
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
2 патладжана, нарязани на филийки
3 тиквички, нарязани на кръгчета
2 зелени чушки, нарязани на половини
3 моркова, нарязани по дължина на половини
2 големи глави червен лук
щипка копър за поръсване
щипка магданоз за поръсване
1 ч.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

За да приготвите маринатата смесете зехтина, соевия сос, балсамовия оцет, солта, черния пипер в голяма купа. Смесете ги добре.

Нарежете зеленчуците и ги сложете в маринатата за около час, за да поемат вкусовете и ароматите.

Загрейте скарата на средна температура. Намазнете я с малко зехтин. Отцедете зеленчуците от излишната марината и ги сложете върху скарата. Печете от всяка страна за около 10-15 минути или докато се запекат равномерно.

След като зеленчуците са изпечени ги залейте с още малко от маринатата и разбъркайте. Сервирайте като гарнитура към основно ястие.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай