Екзотична салата с нар и райска ябълка

6 октомври 2015 | 12:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша орехови ядки (може да използвате всякакви ядки по избор)
¾ чаша портокалов сок, изцеден
2 чаени лъжички царевично нишесте
1 и ½ супени лъжици мед
¼ чаша зехтин
сокът от ½ лайм
400 г рукола
сол и черен пипер на вкус
2 големи райски ябълки, нарязани на слайсове
1 голям нар, обелен и с разделени семена
1 ч.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Запечете орехите върху хартия за печене в загрята на 200 градуса фурна. Извадете и охладете след около 7-8 минути.

Смесете ½ чаша от портокаловия сок и царевичното нишесте в малка тенджера на среден огън, докато се смесят и сгъстят. Свалете тенджерата от котлона като разбърквате непрекъснато. Добавете меда и отново бъркайте.

Добавете останалата част от портокаловия сок, зехтина, лимоновия сок, солта, черния пипер и разбъркайте. Оставете сместа в хладилник за 30 минути да се охлади.

Изсипете руколата в купа за салата. Подредете райската ябълка върху нея. Поръсете с наровите семена и орехите. Накрая залейте с дресинга.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай