Картофена салата с авокадо

12 април 2016 | 11:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,200 кг картофи
1 добре узряло авокадо
сокът на половин лимон
3 супени лъжици майонеза
1 супена лъжица кисело мляко
сол, черен пипер
няколко стръка зелен лук
2 твърдо сварени яйца
3 кисели краставички
40 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Картофите се сваряват нарязани на кубчета, като за салата. След това се отцеждат и се оставят леко да се охладят. Обелете и нарежете авокадото на парчета, след което го поръсете с лимоновия сок.

Сложете го в купа заедно с картофите, нарязаните яйца и краставички. Добавете сол, черен пипер на вкус, майонезата, лука и киселото мляко. Всичко се разбърква много добре.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай