Салата с леща и репички

17 април 2016 | 11:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г сварена леща или от консерва
10 чери доматчета
7 репички
няколко стръка пресни чесън и лук
няколко стръка магданоз
150 г бяло сирене по ваш избор
сол, черен пипер
оцет, зехтин
20 мин. (без варенето на лещата)

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Сложете лещата в гевгир и я изплакнете със студена вода, после я прехвърлете в голяма купа. Нарежете зеленчуците и ги добавете към нея. Овкусете със сол, черен пипер, оцет и зехтин. Накрая поръсете салатата с нарязано на кубчета сирене.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай