Варените яйца и краставичките се нарязват на кубчета и се смесват с киселото мляко. Добавя се царевицата, натрошеното сирене и нарязаният на ситно резен лук, както и скилидката чесън, настъргана на ситно ренде или смляна с преса за чесън. Слагат се двата вида майонеза и двата вида сос на “Олинеза”. Добавя се сол на вкус, сместа се разбърква хубаво, изсипва се в чиния и се декорира с резени сухо мезе, маслини и магданоз.
Ако продуктите за декорация липсват, същият ефект се постига и с едно варено яйце, разрязано на 6 лодки и подредено около салатата и няколко зърна царевица пръснати отгоре. На снимка този вариант изглежда даже по-добре :)
Приятен апетит!
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Салата от цвекло