Стъргана салата

6 октомври 2009 | 12:18 | Аз жената
Добави в любими
1 кг картофи 
300 г моркови 
500 г червено цвекло 
кромид или пресен лук 
100-150 г сирене 
100 г кашкавал 
2-3 бр. яйца 
500 г майонеза “Олинеза” 
кисело мляко 
чесън 
сол, черен пипер
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Сваряват се зеленчуците поотделно. Настъргват се на едро ренде. Редят се на пластове в стъклена купа или тавичка. 1 ред – настъргани сварени картофи овкусени с нарязан на ситно лук, сол и черен пипер. 2 ред – настъргано сварено цвекло, поръсено със стрит чесън със сол. 3 ред – настъргани сварени моркови. 4 ред – настъргано сирене. 5 ред – настъргани сварени яйца. Всеки ред се полива с разредена с малко кисело мляко майонеза. Не се разбърква. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Престоява 3-4 часа в хладилник. Реже се на пастички.

Снимка: thinkstock

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Салатата на баба

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай