1 ч.
Сваряват се зеленчуците поотделно. Настъргват се на едро ренде. Редят се на пластове в стъклена купа или тавичка. 1 ред – настъргани сварени картофи овкусени с нарязан на ситно лук, сол и черен пипер. 2 ред – настъргано сварено цвекло, поръсено със стрит чесън със сол. 3 ред – настъргани сварени моркови. 4 ред – настъргано сирене. 5 ред – настъргани сварени яйца. Всеки ред се полива с разредена с малко кисело мляко майонеза. Не се разбърква. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Престоява 3-4 часа в хладилник. Реже се на пастички.
Снимка: thinkstock
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Салатата на баба