Меню

Пилешки гърди със сметана

10 май 2011 | 10:12 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
400-500 г пилешки гърди (цели или нарязани на парчета или кубчета)
1 глава кромид лук
2 моркова
2 чушки – нарязани на кръгчета
1 чаша прясно мляко
няколко лъжици заквасена сметана
3 лъжици соев

Продукти
Приготвяне

Пилешкото месо се измива и залива със соевия сос.
В тиган леко се запържват и задушават нарязаните моркови, лук и парчетата месо.
След което се допичат в тавичка като към тях се прибавя сосът от прясно мляко и сметана. Ако желаете да стане по-гъст сложете няколко лъжици нишесте или брашно.
Накрая се поръсва с подправките и нарязаните чушки.
Пече се на умерена фурна, а преди края на печенето се поръсва с кашкавала и топените сирена.
В тази рецепта няма нужда от сол, защото соевият сос овкусява достатъчно ястието.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Верджи ( преди 12 години )
Суджукът аз го слагам в тавата като се пече. А понеже исках да е по-диетично последния път го правих без никакво брашно. Но някои хора обичат по-гъст сос и затова повече брашно. Всъщност кой както го обича - 1-2 лъжици зависи от вкуса. Брашното може да се препече или запържи предварително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Станислава ( преди 12 години )
Не разбрах суджука кога се слага , а и тези няколко лъжици брашно не са ли много?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар