Меню

Диетично пиле със зеленчуци

1 март 2012 | 19:21 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
1 бр. пилешки гърди без кожа
2 средно големи глави лилав лук
3-4 моркова
3 червени пиперки
1 ч. ч. стерилизирани домати на кубчета
1 ч. ч. грах
3 средно големи картофа
3 клонки магданоз
чубрица
черен пипер
щипка кафява захар
сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Пилешкото месо се сварява, вади се от бульона и се реже на кубчета. Горещият бульон се прехвърля в тава и в него се слагат наситнените моркови и лук. След това се връща раздробеното пилешко месо, добавят се нарязаните на кубчета пиперки. Изчаква се 15-20 мин. и се добавят доматите и нарязаните на дълго картофи. Слага се и щипка кафява захар да убие киселината от доматите. Ако искате да има сос, доливате още вода. Овкусява се с чубрица, черен пипер и сол. 5 мин. преди да извадите от фурната, добавяте и наситнения магданоз. Ястието се пече около час най-долу във фурната на 250 градуса.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай