Меню

Пилешка кавърма „Пиле по ловджийски“

21 януари 2013 | 10:08 | Аз жената
4 от 7 гласа
Добави в любими
около 1 кг пилешко месо без кост (бяло или почистени бутчета)
200-250 г гъби 
3-4 глави лук
60-80 мл олио/зехтин
1 чушка
малко парче праз (ок. 10 см, за аромат)
1 скилидка чесън
1 домат и 400 мл доматен сок (или 2 домата и 250 мл бульон)
150 мл бяло вино
1 ч.л. захар (за неутрализиране киселината на домата)
1 ч.л. червен пипер (сладък и лют на вкус)
по щипка целина, чубрица, мащерка и черен пипер
1 дафинов лист
сол на вкус
магданоз
1 с.л. царевично нишесте или брашно за сгъстяване

Продукти
Приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци, задушава се 5-6 мин. в олиото. Прибавят се нарязаното на кубчета пилешко месо, почистените и нарязани, (ако са големи) гъби, посолява се и се задушава отново за 5-6 мин. (под капак). Прибавят се ситно нарязаните домат, чушка, праз, червен пипер, подправки, доматен сок или бульон, виното; възвира се да клокне и се намалява степента на котлона така, че да къкри тихо около 30 мин. Месото трябва да е омекнало. Ако не е пилешко, оставя се да се задушава, докато омекне. Прибавя се дафиновият лист, задушава се още 3-4 мин., сгъстява се с размитото в малко вода нишесте или брашно и се отстранява от котлона.

Преди поднасяне ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Автор на рецептата е Мартина, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
ммм ( преди 11 години )
завиждам ти... моето "мимо" нищо не ми готви!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
aaa ( преди 11 години )
това е много вкусно,мойто мило мимо,ми го направи много вкусно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар