
Лукът се нарязва на полумесеци, задушава се 5-6 мин. в олиото. Прибавят се нарязаното на кубчета пилешко месо, почистените и нарязани, (ако са големи) гъби, посолява се и се задушава отново за 5-6 мин. (под капак). Прибавят се ситно нарязаните домат, чушка, праз, червен пипер, подправки, доматен сок или бульон, виното; възвира се да клокне и се намалява степента на котлона така, че да къкри тихо около 30 мин. Месото трябва да е омекнало. Ако не е пилешко, оставя се да се задушава, докато омекне. Прибавя се дафиновият лист, задушава се още 3-4 мин., сгъстява се с размитото в малко вода нишесте или брашно и се отстранява от котлона.
Преди поднасяне ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Автор на рецептата е Мартина, участник в конкурса „Празнични трапези“.
Опитайте още: