Меню

Пиле по императорски

19 февруари 2013 | 12:00 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
сол 
300 г бяло пилешко месо 
40 г моркови 
30 г зелени чушки 
30 г червени чушки 
20 г пюре от люти чушки консерва царевица 
1/2 зелка 
10 г захар 
5 г соев сос 
15 г вода 
1/2 пакетче спагети 
5 г вино 
30 г олио

Продукти
Приготвяне

Нарежете месото на тънки лентички или кубчета и го оставете за 30 мин в студена вода. Изцедете го и го потопете в сгорещеното олио. Запържете го за 2 мин. След това прибавете предварително нарязаните на тънко чушки, зеле и моркови. Добавете и царевицата. Слагам и маслини. Може по желание и други зеленчуци: грах, тиквички, гъби. Оставете още 1 мин и махнете от котлона да се изцеди от олиото. Кипнете в тенджера оцета, захарта, соевия сос, лютото пюре, виното. Добавете сварените спагети. Разбъркайте за 1 мин и сервирайте.

Автор на рецептата е Мартина, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай