
-
Порции: 4
Смесете киноата и пилешкия бульон. Нека заврат заедно в тенджера. След като заври намалете силата на котлона и оставете да покъкри под капак. Варете, докато течността се абсорбира и киноата набъбне. Приблизително като време би трябвало да отнеме около 12 минути.
Загрейте 2 от лъжиците зехтин в тиган на средна температура. Запържете чесъна и лука, докато стане полупрозрачен или за около 5 минути. Добавете пилешкото и гответе докато стане леко розово или за още 5 минути. Отстранете месото от огъня.
Изсипете още 2 супени лъжици зехтин в тигана. Добавете тиквичките и доматите и гответе, докато омекнат или за около 5 до 8 минути. Върнете пилето в тигана и поръсете с натрошеното сирене, босилека и лимоновия сок.
Сервирайте върху канапе от горещата киноа.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: