Меню

Пилешко с маслинова паста и зеленчуци

16 юни 2015 | 12:30 | Михаела Лазарова
3 от 3 гласа
Добави в любими
1,200 кг пилешки гърди
3 топки моцарела
3 глави лук
10 чушки
500 г пресни печурки
2 тиквички
2 моркова
1 патладжан
сол, черен пипер
100 мл олио
За маслиновата паста:
300 г маслини се пасират с няколко капки олио и сол на вкус
За песто соса:
В блендер се смилат:
1 връзка пресен босилек
1/2 чаша прясно настърган пармезан
1/2 чаша зехтин
1/3 чаша кедрови ядки
3 скилидки чесън
сол, черен пипер
1 ч.40 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и в тиган с малко нагорещена мазнина се запечатват от всички страни. Намазняват се с маслиновата паста, върху тях се нарежда моцарелата и се запичат.

През това време зеленчуците се нарязват и задушават добре в малко мазнина. Когато омекнат достатъчно, се добавя пестото и се оставят на котлона за още минута-две.

За да сервирате това приказно ястие сложете малко количество от зеленчуците в чиния, а върху тях по едно парче от пилешките гърди. За завършек може да добавите и още малко песто.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай