Меню

Пиле жулиен с къри

3 юли 2015 | 12:30 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
800 г пилешко филе
350-400 г ориз
4 чаши зеленчуков бульон за варене на ориза
сол, черен пипер
400 мл течна сметана
1 кафена лъжичка къри
1 ч.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на жулиени и се овкусява със сол и черен пипер. След това се запържва в масло, заедно с кърито.

Когато е почти готово го махаме от котлона и постепенно добавяме сметаната. Отново връщаме на огъня до готовност на соса и месото. Отделно сваряваме ориза с бульона. Когато е готов сервираме.

Снимка: личен архив

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай