Меню

Пиле по сицилиански

9 март 2016 | 12:00 | Михаела Лазарова
4 от 6 гласа
Добави в любими
1,200 кг пилешки гърди
300 г чери домати
1 пакет къса паста
1 супена лъжица песто
120 г пармезан
1 глава лук 
3 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
1 ч.15 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки парченца и го запържете в тиган с незалепващо покритие, като добавите само няколко капки зехтин. През това време сварете пастата. В друг тиган задушете лука, чесъна, пестото и чери доматките.

Овкусете със сол и черен пипер. Когато пастата е готова, прецедете я от водата и я добавете към доматите и пилешкото месо. Поръсете с половината настърган пармезан. Разбъркайте добре. Когато сервирате, по желание поръсете с още малко пармезан.

Снимка:istock

Рецептата е предоставена от шеф-готвач Борис Колаксъзов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай