Меню

Патешки бутчета с кисело зеле

15 януари 2016 | 11:50 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
4 патешки бутчета
1 голяма кисела зелка
3 дафинови листа
5 зърна бахар
350 г бекон
сол, черен пипер
1 супена лъжица червен пипер
500 мл зелев сок
7 скилидки чесън
180 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в малко мазнина. Към него се добавя нарязаната зелка, дафиновият лист, нарязаният чесън, червеният пипер, бахарът и дафиновият лист. Добавя се и малко количество вода и зелевият сок.

Готви се около 10-15 минути и след това половината количество се изсипва в тава за печене. Върху зелето се нареждат овкусените със сол и черен пипер патешки бутчета.

След това се покриват с останалото зеле и фолио за печене. Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа.

Рецептата е предоставена от шеф Борис Колаксъзов.

Снимка: Борис Колаксъзов

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай