-
Порции: 8
Загрейте фурната на 250 градуса. Намажете бутчетата със зехтина. Сложете ги в тавичка. Запечете ги за около 10 минути.
Намажете и лука със зехтин. Избутайте бутчетата в единия край на тавата, за да направите място за лука, след това го подредете в другия край на съда. Печете при намалена на 200 градуса фурна за още 15-20 минути, докато соковете на месото потекат и месото стане розово към златисто.
През това време в тиган на котлона смесете меласата, кетчупа, оцета, кафявата захар, двата вида пипер. Разбърквайте, докато всички съставки се смесят. Когато кипне намалете котлона и оставете да къкри, за да се сгъсти.
Извадете лука от тавичката за печене и оставете месото за още няколко минути. Когато и месото е готово, намажете обилно със соса. Поръсете с магданоз, гарнирайте с лука и сервирайте.
Снимка: Youtube
Вижте още: