Меню

Пиле с орехи по грузинска рецепта

11 септември 2016 | 10:40 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
едно пиле, около 1,200 кг
600 г домати
1 голяма глава лук
60 мл сухо бяло вино
2 супени лъжици счукани орехи
50 г масло
3-4 скилидки стрит чесън
сол и черен пипер на вкус
червен лют или сладък пипер на вкус
2-3 стръка кориандър
60 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Измийте пилето и го нарежете на парчета. Сложете го в добре загрята тенджера с незалепващо покритие, без да добавяте мазнина. Когато месото получи лека коричка, може да добавите маслото и нарязания лук. Щом лукът поомекне, добавете и виното. След 5 минути може да сложите и нарязаните на ситно домати, сол, черен пипер и кориандър.

Гответе пилето около 25-30 минути (поставете капака на тенджерата) и ако е необходимо долейте вода или пилешки бульон. Когато месото е готово, може да завършите ястието с чесъна, орехите и червения пипер. След 5 минути махнете тенджерата от котлона и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай