Меню

Яхния с пилешко, наденица и маслини

16 март 2017 | 09:48 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
400 г пилешко филе

3 картофа

1 морков

1 шепа черни маслини

1 глава лук

2 броя наденици по избор

500 г белени домати от консерва

50 мл олио

2 щипки сол

2 щипки черен пипер

2 стръка пресен магданоз
90 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете месото, наденицата и зеленчуците на едро и ги задушете в сгорещената мазнина. Първо запържете лука, след това към него добавете всички останали продукти. Когато месото започне да побелява прибавете и доматите. Към ястието добавете 1 чаша вода и оставете да къкри на слаб огън.

След като ястието започне да се сгъстява поръсете със ситно нарязания магданоз и добавете подправките. Разбъркайте добре, добавете маслините, след което оставете да се готви така още няколко минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай