Меню

Пилешки бутчета с праз лук и гъби

17 април 2017 | 10:02 | Илияна Николова
4 от 8 гласа
Добави в любими
4 пилешки бутчета

4 стръка праз лук

200 г гъби

2 супени лъжици сос Уорчестър

2-3 супени лъжици масло

2-3 супени лъжици олио

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

2 стръка пресен магданоз

1 чаша бяло вино

2 супени лъжици брашно
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Овкусете бутчетата със сол и пипер и ги оваляйте в брашното. Загрейте малко от двата вида мазнина и ги запържете.

Намалете котлона, добавете соса и малко вода. Похлупете бутчетата под капак и ги оставете така да се готвят известно време.

През това време в друг тиган задушете с останалото олио и масло ситно нарязаните праз лук и гъби. Разбърквайте добре през цялото време. Подсолете зеленчуците и подправете с черен пипер. Намалете котлона. Долейте виното към праза и гъбите и гответе, докато омекне напълно.

Сервирайте като направите канапе от гъбите и лука, върху което да поставите бутчетата. Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай