Меню

Пържен ориз с пиле и зеленчуци

2 август 2017 | 07:29 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици сусамово олио
3 скилидки чесън
2 броя пилешки гърди
сол
черен пипер
1 чаша нарязани моркови
1 чаша нарязани броколи
2 чаши кафяв ориз
½ чаша варен грах
3 супени лъжици соев сос
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тиган на средна температура загрейте сусамовото олио. В него запържете намачкания чесън. Нарежете пилешките гърди на едри парчета. Сложете ги в тигана при чесъна и пържете до побеляване. Овкусете със сол и пипер на вкус. Разбърквайте постоянно, за да не залепне месото.

Нарежете морковите и броколите на малки парчета. Добавете ги в тигана. Разбъркайте. Междувременно сварете ориза в подсолена вода и го отцедете. Добавете и него към месото и зеленчуците. Залейте със соев сос и разбъркайте добре в продължение на няколко минути. Добавете и сварения грах. Гответе така още няколко минути до готовност.

Снимка: Tasty

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай