Меню

Пилешки гърди с моцарела и пармезан

21 октомври 2017 | 06:11 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 броя пилешки гърди
250-300 г настъргана моцарела
100 г пармезан
2 буркана доматен сос по ваш избор
сол
брашно
3-4 яйца
50 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Овкусете със сол пилешките гърди. Разрежете всяка по дължината, така че да се получи нещо като джоб, който да напълните с настърганата моцарела. Притиснете добре краищата и внимателно оваляйте вече напълнените меса в брашно. След това в разбитите яйца и накрая в в галетата. Изпържете ги в добре загрята мазнина.

В тавичка за печене сложете на дъното една част от доматения сос. Върху него подредете пилешките гърди, намажете ги с останалите домати и поръсете с настърган пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимки и идея: Facebook Tasty

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай