Меню

Гъше с бекон и бяло вино

8 февруари 2018 | 09:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
700 г гъши гърди
1 глава лук
100 г бекон
1 чаша бяло вино
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
50 мл олио
300 г корени за супа (по избор)
2 стръка магданоз
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Почистете и нарежете корените на кубчета. Посолете месото със солта и пипера. Нарежете и лука на ситно.

В дълбока тенджера със сгорещена мазнина задушете лука и запържете зеленчуците. Към тях добавете и гъшите гърди. Върху тях поставете резенчетата бекон за вкус. Излейте виното в тенджерата и оставете да къкри на слаб огън за около час. Може да се наложи да доливате още вино, защото ще се изпари.

След като месото стане крехко го извадете от тенджерата и го подредете в чиниите за сервиране. Добавете и зеленчуците като гарнитура. Нарежете магданоза на ситно и поръсете месото.

По желание можете да пасирате сварените зеленчуци и да ги превърнете в сос, с който да залеете месото. Към него може да добавите малко зехтин, балсамов оцет и сметана за готвене.

Сервирайте месото с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай